23 September 2007

Misteri pemilik IP 219.93.35.33

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt...

Apa yang aku tulis di bawah ini boleh dirujuk pada artikel aku sebelum ini bertajuk "sesekali melihat reaksi pengunjung". Perhatikan IP pengunjung dan nick yang digunakan.

marang kerapu
itu baru tembak kalu sekali lagi tang ddn peluru berpandu baru glamur ni dok baru dua kena dah kecuh satu dunia pejuang islam tak bising macam org pas tengok muka org pas x tak sinar cahaya xxxxxxx
20 Sep 07 08:53
219.93.35.33
johorian
orang johor pun islam tapi tak lah macam org trg hari 2 cite politik bodo mu org lain main politik gok kat trg ni 24 jam keje -keje macam artis popular cari rezeki dulu baru x
20 Sep 07 08:49
219.93.35.33
org kaya to org minyak
bodo mung kalau nak murah pakai minyak nyiur laa.. mung ingat gali minyak pakai air liur ke...
18 Sep 07 22:12
219.93.35.33
org beriman
Fitnah lebih kejam drp membunuh dan satu perbuatan yang hina. jgn buat fitnah bulan posa ni...
18 Sep 07 22:09
219.93.35.33
rockkkkk to org kl
kalau tak dok polis sapa nak jaga ke amanan. harap kat kau nampaknya dunia ni cepatla kiamat. pikir dulu nak kata.kecuali kau tak sekolah
18 Sep 07 15:03
219.93.35.33


Baru-baru ini aku menerima satu email. Email yang aku kira agak mengejutkan aku. Agak mengejutkan pada aku kerana tersasar dari apa yang aku sangkakan selama ini. Sebelum ini, aku berkira-kira kenakalan mereka yang mengunjungi blog aku dan menconteng shoutbox adalah dari kalangan pencacai UMNO yang tidak senang dengan pendedahan aku. Rupa-rupanya aku silap sama sekali. Cyber Troopers yang aku sangkakan sebenarnya adalah mereka yang datang dari dunia lain.

Tentu anda semua berminat mahu mengenali siapa mereka bukan? Hehehe. Aku saje buat suspen. Bila lagi suspen, lagi la menarik untuk tahu kan?

Begini jer, anda copy IP ini 219.93.35.33 dan buka website www.ip2location.com/demo.aspx atau KLIK dan paste IP tadi ke dalam kotak yang disediakan untuk melihat siapa tuan punya IP tersebut. Ini adalah satu contoh untuk melihat siapa yang mengunjungi blog anda. Selamat mencuba!!

Nota: Terima kasih kepada pengirim email yang enggan memperkenalkan diri mengajar aku cara-cara mengesan tuan IP yang hadir ke dalam blog aku. Sebelum ini aku hanya tahu IP siapa yang memasuki blog aku, tetapi langsung tidak tahu siapa yang masuk. Sesiapa yang punya ilmu dan mahu berkongsi dengan aku, email aje jangan malu-malu. InsyaAllah ilmu itu dapat dimanafaatkan.

7 comments:

Nafastari said...

Salam. Cuma sebagai tanda aku dah tengok blog ni. TQ.

amni said...

uih... kagum btol.. agaknya 219.93.35.33 ni tak tau 'tapak kaki' dia boleh dikesan.. heheh...

tokasid said...

Salam amdang:

ini yang saya dapat. Rupa-rupanya kumpulan yg tembak orang dengan peluru hidup punya kerja.
Kawan2 lain lihat di bawah:

Note: Shortcut URL to this Demo for IP Address 1.2.3.4 is http://www.ip2location.com/1.2.3.4

IP Address Country Region City Latitude/
Longitude ZIP Code Time Zone
219.93.35.33 MALAYSIA - - 3.167
101.7 - +08:00
Net Speed ISP Domain
COMP ROYAL MALAYSIA POLICE CDC.NET.MY

Anonymous said...

salam..
camne cara kita nak tgk IP add visitor? kalau x keberatan..

mat. said...

jadi lepas ni senang la kita nak tau tempat pemilik si IP rahsia 2 siap leh tujuk gambar bangunan dan lokasi jadi mari lah kita manfaatkan teknologi dengan lebih berhemah. hehe2

mat. said...

http://www.ipligence.com/geolocation/?lang=en
copy paste adres d atas untuk kita tahu di mana lokasi pemilik ip rahsia2

Garden said...

thanks...akan aku manfaatkan ilmu ini.

 

Great Morning ©  Copyright by a m d a n g 8 1 | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks