01 January 2008

Gua Budak Bandaraya

Woi Geng!! Apa khabar U all??

Mesti U all heran bilamana gua tidak lagi mulakan artikel ni dengan salam kan? Apa nak heran geng, gua skrang tak duk kampung lagi. Gua dah tinggal di bandaraya tau! So, U all kena la respek sama gua.

Suasana Malam Bandaraya. Turut Kelihatan seorang gadis bersama kumpulan yang ntah apa-apa identiti mereka ini. Punk ke? atau pangang?

Gua tinggal di Tanjung Village, Kuala Terengganu. Tanjung Village ni kiranya tak jauh le dari Taman Shahbandar tempat isytihar bandaraya tu. Sekali wa tempik jer jaraknya. Dulu orang-orang sini panggil area tempat tinggal gua ni Kampung Tanjung. Sekarang bandaraya, mana ada kelas panggil gitu lagi. So, gua nak U all guna Tanjung Village menggantikan Kampung Tanjung.

Sejak jadi bandaraya ni, rumah gua yang dulunya kayu sudah bertukar. Betul gua cakap ni geng. Papan-papan kayu sudah gua tukar dengan wood. Rumah gua ni yang sudah sedia cantik, kini semakin pretty dan beautiful. Selepas ini makin ramai la mat dan minah salleh datang ke bandaraya ini untuk menikmati perubahan yang ketara di bandaraya ini. Gua bangga banget tau! So, U all jangan nak jeles lak dengan kemajuan bandaraya gua ni.

Posing baik nih! Tanpa segan membenarkan gambar mereka diambil. Bangga agaknya mereka ini.

Bagus beb semenjak jadi bandaraya ni. Sungguh! Gua tak sangka betul semuanya berubah sama sekali. Dulu asal sahaja malam, dah sunyi. Sekarang lampu neon sampai pagi. Gua boleh lepak-lepak sama kawan-kawan.

Dulu lorong-lorong sunyi, gelap tak ada orang, sekarang semakin berani pondan-pondan melambai beb! Betul apa gua cakap ni. Kalu tak percaya, tanya gua laa.

Tanpa segan silu menunjukkan isyarat lucah kepada orang ramai. Ini generasi Ulul Albab ke? atau generasi Ulul.. (korang sambung la jika tahu)

Itu baru sikit yang gua nak cerita kat U all. Kawan gua ada pergi dekat parti disco yang gua iklankan aritu. Memang betul-betul wujud parti tu. Paling best bilamana yang jaga line pesta disco tu adalah polis-polis yang buat kerja part time kat situ. Cepat-cepat kawan gua blah sebab polis tu kenal dia ni kaki masjid. Dia saje la nak pastikan disco tu jadi ke tak.

Paling kelakar malam tadi bilamana Deris Jusoh bgtau hujan yang turun tu rahmat sempena bandaraya. Walhal dia selamba je biar maksiat berleluasa. Entah-entah hujan tu nak kasi tahu dia yang Bandaraya Warisan Pesisir Air akan jadi Bandaraya Bawah Air.

Apa lagi gua nak cerita ek? Gua tak nak la citer banyak-banyak. Penat gua kuar jalan-jalan malam tadi pusing bandaraya. Maklum je la bandaraya ni besar giler. Pulak tu jalan ditutup nak suruh nampak jam! Bila jam, dah tentu setaraf dengan Bandaraya Kuala Lumpur. Hehehe. kelakar beb!!

K, jumpa lagi lain kali. Chow!!

Note: Aku sengaja sesuaikan posting ni dengan gambar yang sempat di'snap' oleh seorang sahabat di sekitar Bandaraya Kuala Terengganu.

0 comments:

 

Great Morning ©  Copyright by a m d a n g 8 1 | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks