22 March 2008

MB Baru Terengganu Penxxxxx dan Pexxxxx?

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt...

Maaf, aku tidak mahu menulis dulu. Aku hormati keputusan istana untuk melantik Mat Said. Namun aku akan mencari masa yang sesuai untuk membongkar siapa sebenarnya Mat Said ini. Apapun, aku lontarkan dulu pertanyaan yang mungkin boleh menyebabkan tuan punya diri panas dan tidak senang duduk. Betul la kerusi MB memang panas.

Apapun, tunggu...

link berkaitan pengumuman Mat Said sebagai calon MB Terengganu.

http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=News&file=article&sid=7899


http://www.bernama.com/bernama/v3/news_lite.php?id=322043


Nota: Aku hormati nasihat dan pandangan yang diberikan, namun apapun aku tetap akan mendedahkan bila tiba masa yang sesuai.

10 comments:

rasaBijak said...

cepat aah bongkar.. tok sabar tunggu nih..

danny said...

derah skit medang.. ambe dok sabor jugok ni... doh sejuk dok sedap ah...

Anonymous said...

salam sdra...tuduhan rambang pencabul dan perogol tanpa fakta yang perjelaskan ini tidak wajar dari segi etika Islam.

Bolih sdra perjelaskan tuduhan itu.

W`salam

23 Mac 2008

amdang81 said...

salam..

thanks atas peringatan..

seperti yang saya sebut dalam tulisan saya itu, perkara ini akan saya bongkar sedikit masa lagi. Apapun, tunggu la MB Terengganu benar-benar dilantik.

Saya gunakan tanda soal (???) kerana maklumat yang diperolehi memang menuntut untuk MAT SAID disiasat dan dibawa mahkamah. Itupun jika tuan empunya yang DICABUL dan DIROGOL itu masih mahu kes tersebut diteruskan dan dibicarakan.

apapun, tunggu la. Ni macam tak sabar-sabar sangat jer. Nak perang kena ada dua, saraf ada, peluru / senjata pun ada...

apapun thanks atas teguran.

Wallahua'lam

penjara said...

salams , sdara.
aku pun penyokong pas.. tapi sbg org islam, adalah tk elok awk tulis perogol dan pencabul pd text ni..even awk claim ada bukti yg bole dibawa ke mahkamah (bgntung pd empunya dicabul/dirogol).
mmg seburuk2 mb yg celupar tu pun, kalu nk tuduh, tolongla letak bukti dulu. jgn disebabkn sdara, BA dipandang serong..

kalaula sdara masih halalkn tulisan ni, sesiapapun boleh tulis amdang81 adalah perogol/pencabul dlm blog masing2 tnpa beri bukti dulu..

sdara kene igt,link blog ni ada dlm harakah/tranungkite, semua orang click sebab nk tau.. bukan nk tgk tanda soal?!!!...

arulza said...

bg calon pas je la jd
MB dah jd mcm ni patut pas je la memerintah..ok tak

arulza said...

susah jg mat said nk perintah sorang2 kalu wakil lain boikot dia..bgus jg dia bncang dgn pmbakang pas utk bkrjasama...

Anonymous said...

Apa telah jadi Ganu, hingga kini tak selesai,selesai lagi,kawang mau tanya kawang ,kawang saya JR,Zaid ,TS Wan Harun,Zapi,Abang Ya dll yang ada di TCOT tu , apa ni orang luar tengok tak molek sesama kita orang Melayu berugama Islam bergocoh semsama sediri nanti Sdr Yeoh dan Hoon ketawakan kita, tolong lah terima hakikat nya yang di lantik tu bersyukorlah dan yang tak di latik tu terima lah sebagai Qadak dan Qadar, satu Nasihat Perintah Istana jangan di engkari ,nanti buruk padahnya , ingat sikit rakyat bersama Tuanku.Walau pun kawang duduk Serembang kawan mengikuti perkembangan ....

Anonymous said...

Salam sdra

Memandangkan sdra telah berikan deskripsi sendiri antara lain seorang yang agak simple, tetapi serius dalam perkara yang dirasakan HAQ & BETUL. Suka memerhatikan tingkah laku orang, agak berterus terang (ini dari catatan Blog sdra sendiri).

Maka saya pohon pandangan sdra mengapa kah agak nya pihak Istana Trengganu rejek calun umno Idris Jusuh sebagai Menteri Besar baru ? Persoalan sentral setakat ini tiada pengumuman atas aspek ini. Mengapa pula pihak UMNO khususnya Presiden UMNO kelihatan tersangat berkehendakkan Idris Jusuh juga sebagai MB ? Apa pula kepentingan rakyat Trengganu khas nya dalam isu ini.?

Komen ikhlas sdra di hargai.

W`salam.

24 Mac 2008

Anonymous said...

perlantikan sah MB t'ganu telah dibuat.so bila nak update info ni?? x sbr dah nak baca.

 

Great Morning ©  Copyright by a m d a n g 8 1 | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks