29 April 2008

*** Outstation****

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt...

Aku ke oversea untuk seminggu. So, blog ni akan senyap la sepanjang aku tak ada. Maaf sebab akhir-akhir ni tak leh nak update. Terlalu sibuk dengan beberapa persiapan yang perlu disegerakan.

Jumpa lagi jika panjang umur. Apapun, maaf atas segala salah dan silap sepanjang anda mengenali dan bersama aku di blog ini. Semoga kalian semua sihat-sihat belaka hendaknya.

Wassalam.

p/s: Ni nak tuju lagu untuk kalian. Buat senam-senam agar sihat.



Nota: Aku tidak pasti sejauh mana irama poco-poco ni sudah diterima oleh dunia. Jangan la tengok saje, bangun la tiru. Hehehe. Kat bawah ni adalah lirik dan step gerakan senaman?/tarian poco-poco ni. Enjoy!!

Poco-Poco

Balenggang pata-pata
Ngana pe goyang pica-pica
Ngana pe bodi poco-poco

Cuma ngana yang kita cinta
Cuma ngana yang kita sayang
Cuma ngana suka biking pusing

Ngana bilang
Kita na sayang
Rasa hati ini malayang
Jau… uh… ci ya … ci ya

Biar kita ngana pe bayang
Biar na biking layang-layang
Cuma ngana yang kita sayang

Poco1Menghadap ke Utara : a, b, c, d.
4d, membuat kita menghadap ke Barat

Menghadap ke Barat : Ulangi a, b, c, d,
4d, membuat kita menghadap ke Selatan

Menghadap ke Selatan : Ulangi a, b, c, d,
4d, membuat kita menghadap ke Timur

Menghadap ke Timur : Ulangi a, b, c, d,
4d, membuat kita menghadap ke Utara

GERAKAN VARIASI 1: Lakukan a, b, c, (k, m), d menghadap U, B, S, T dst.

Poco2

Musik & Lirik (Bahasa Manado): Arie Sapulette
gambar oleh: Irianto Tedja

0 comments:

 

Great Morning ©  Copyright by a m d a n g 8 1 | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks