23 September 2007

Mana gambar 319 budak yang masih hilang??

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt...

Terbaca dalam paper versi online tadi 319 budak masih hilang seperti yang disebut oleh KPN, Tan Sri Musa Hassan. KPN juga digambarkan seolah-olah bimbang dengan nasib yang bakal menimpa kanak-kanak yang hilang itu. Apakah mereka akan dapat bertemu semula dengan keluarga, mahupun berakhir dengan kejadian seperti adik Nurin Jazlin.

Prihatinnya KPN dalam hal ini. Namun keprihatinan KPN dilihat kurang menyerlah kerana tidak menyiarkan gambar-gambar mereka yang hilang dalam akhbar. Jika KPN menyiarkan gambar-gambar mereka yang hilang, tentu ramai JKK dan para pencacai UMNO tampil ke depan dan memberitahu lokasi di mana terdapatnya individu yang terdapat dalam gambar terbabit.

Ini dapat dilihat di Terengganu apabila pihak polis menyiarkan gambar-gambar mereka yang dikehendaki memberi maklumat di muka hadapan, maka berbondong-bondong pihak menawarkan hadiah dan memberi kerjasama kepada pihak polis. Ini tidak, asyik-asyik muka Pak Lah dengan Najib aja di muka depan. Sesekali ok gak letak muka orang yang dikehendaki di muka depan. Sekurang-kurangnya dapat masyarakat lebih prihatin terhadap apa yang berlaku sekeliling.

amdang: Tukar muka KPN sengihnampakgigisengihnampakgigi

No comments: