20 February 2008

UMNO Seberang Takir Bantah Calon Deris

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt...

Di bawah adalah sedikit gambar yang sempat aku ambik sejurus keluar dari pejabat kelmarin. Diorang ni kumpul mula sekitar jam 4 petang sehingga jam 5.30.

Adapun tujuan Perhimpunan Haram mereka ini adalah bertujuan untuk mengangkat seorang bekas YB yang pernah menjadi calon mereka, iaitu Haji Sapian Ali tetapi telah ditolak oleh Deris Jusoh bagi menjadi calon bagi kali ini kerana memberi peluang kepada Ahmad Razif Abd. Rahman.

Perhimpunan Haram yang aman itu telah mengganggu sedikit kelancaran lalulintas memandangkan ianya dilakukan selepas waktu pejabat. Namun tiada seorang pun polis yang bertugas samada memantau ataupun mengawal suasana. Apa yang kelihatan adalah SB-SB yang senantiasa berkeliaran sambil mengambil gambar.

DUN Seberang Takir satu-satunya DUN yang terunggul di dalam Parlimen Kuala Nerus dan mungkin juga kubu kuat UMNO didalam Negeri Terengganu kerana tidak pernah kalah sepanjang zaman.

DUN ini telah di adun baik oleh bekas YB Tan Sri Ibrahim Fikri di antara strateginya ialah dengan meletakkan dua buah kem (Polis Hutan dan Askar Melayu) yang pengundinya melebihi 2,000 orang.

So, mengikut perkiraan aku, walaupun jentera mereka berbalah atau meruntuhkan pos / markas sekalipun ianya tidak mengganggu kemenangan Dun Seberang Takir tersebut. Maka berbalahlah kalian semua. Hehehhe..


Nota: Majlis diakhiri dengan bacaan doa

0 comments:

 

Great Morning ©  Copyright by a m d a n g 8 1 | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks