06 November 2009

SMS dari seorang Ayah...

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt...

Sedang asyik mengadap laptop pagi ini bagi menyiapkan satu kad jemputan, tetiba dapat SMS dari ayah:

"Hidup di dunia akan mati, akhirat kekal. Untuk tengok bola dan hiburan TV kita boleh, untuk solat sunat tak boleh. Baca akhbar dan layari internet boleh, baca Quran tak boleh. Pandu kereta untuk ke tempat kerja dan super market boleh, tapi untuk ke masjid dan majlis ilmu tak boleh"
Ayah rajin juga SMS anak-anak jika ada tazkirah dan ada berita yang menarik. Kadang-kadang ayah hantar juga SMS kepada aku minta ditulis itu dan ini. Kadang-kadang, terfikir juga untuk buat satu blog biar ayah menulis dengan gaya sendiri.

Ayah tahu guna email, apalah sangat dengan blog ini. Cuma belum tahu sahaja. Jika tahu stepnya, mudah sahaja. Tapi, mak mesti menentang keras. Belum ada blog dah mengadap komputer cukup lama, inikan pula jika punya blog sendiri.

Ikut perancangan, minggu ni memang nak balik kampung. Tapi, tiba-tiba pula Mesyuarat Khas PAS Pusat minggu sudah memutuskan diadakan seminar di Taman Melewar esok. Jadi, kesudahannya tidak jadi untuk balik kampung.

Thanks ayah atas SMS yang mengingatkan diri ini. Luv U.

Wallahua'lam.


2 comments:

abu muaz said...

Salam tuan.Gua nak copy lagu niii lah penuh keinsafan.... tak kena royaltikan.?

Mohd Zulkifli said...

Wah.. advance ayah enta yer.. Alhamdulillah... :)

 

Great Morning ©  Copyright by a m d a n g 8 1 | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks