02 November 2005

Selamat Hari Raya...

alhamdulillah.. sempurna sudah pose aku 29 hari..
sempurna dlm erti kata aku tak makan di siang hari..
tapi, kalu nak renung kekurangan pada pose aku tu..
mmg banyak laa... terlalu banyak kekurangan yg ada..
cuma, syukur sebab agak baik dr tahun sudah yang amat teruk!
bukan laa tahun sudah aku x pose... tp... :(

tahun ni x mcm tahun2 sudah..
biasanya aku bz nak siapkan rumah...
aku laa buang rumput2, kutip daun kayu, potong pokok..
tahun ni pun aku buat semua tu, cuma buat awal..
tu sebab tak sibuk... cuma td mesin rumput..
lama x mesin ni, terketar2 laa tangan...
sape pernah try, mesti tahu camne susah nak pegang gelas!

abg dhil, abg chik dah sampai umah...
kak long ngan amir je tak de umah awal raya tahun ni..
amir bgtau td, suruh book tiket flight 26/11...cuti!
kak long plak kata nak balik 2 minggu lps raya...
abg chik kata nak balik perak lepas solat sunat raya esok...
ni pun kira OK dia balik raya trg dulu..
dah kawin, kena laa ada komitmen ngan family..
aku pun ada komitmen ngan family, family aku je laa...

bila tgk abg2 balik bawak isteri, jeles gak..hehhehe...
jeles sbb mak ayah suka je bila menantu dan anak balik umah..
kena plak dah bertambah cucu, lg laa suka mak ayah...
ingat lagi masa gi shoping.. skit2 baju utk cucu...
nasib laa kalu anak aku esok2...
kalu cucu dah ramai, mana lagi nak layan! hahahhaha..

suka sebetulnya layan anak2 sedara ni..
ILHAM ok skit dari AMANI..
penakut sangat amani tu... langsung xnak ngan aku..
bukan aku je, semua org gitu kot..
nak ngan mak ayah dia je...
ilham masalah skit sbb x pandai jln lagi..
x best skit sbb skit2 kena dukung...
hehehhe.. dah lah besar!
agaknya sbb besar kot lambat dapat jalan..
berat!

harapnya esok dapat laa gambar ngan family..
biarlaa x ada amir ngan kak long pun...
mungkin rezeki tahun depan kot ngan diorang..
aku pun dah plan ni nak tambahkan sorang lagi ahli..
tu pun brgantung pada aku gak...
kadang2 serius, tp kadang2 cam x serius...
patut laa mak sindir bila aku kata nak kawin...
hahhaha.. aku saje je nak test mak...
papepun, mak aku laa paling best!!
esok nak mintak maaf ngan mak! :)

alamak, dah lewat..
nak tido awal sbb bangun kena awal gak..
xkan laa masa pose je nak bangun awal..
harapnya pemergian Ramadhan bawa makna pada aku..
istiqamah ngan ape yg dilakukan dlm ramadhan...

selamat hari raya.. maaf zahir dan batin!
 

Great Morning ©  Copyright by a m d a n g 8 1 | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks